Forsiden Søg Kontakt os Sitemap Til toppen

JavaScript / ajax

Resource it er specialiseret i udvikling af internetbaserede applikationer baseret på JavaScript og AJAX/JSON. Vi har 10 års erfaring med JavaScript og har således været med fra begyndelsen.

Vi fungerer i dag som underleverandør af JavaScripts til flere større udviklingshuse og virksomheder.

Hvad er JavaScript

JavaScript er nettets mest udbredte scriptsprog. JavaScript anvendes til alt lige fra det lille ur, der tæller ned til farmors fødselsdag til store helstøbte internetapplikationer som eksempelvis Google-maps.

JavaScript er baseret på ECMA-262-specifikationen fra 1997.

JavaScript er et klientside scriptsprog. Det betyder at programmer skrevet i JavaScript fortolkes og afvikles på klienten/brugerens computer. Dette er i modsætning til serverside scriptsprog som eksempelvis PHP og Perl, der afvikles på webserveren.

Hvornår bruger man javaScript

JavaScript bruges ofte ganske ukritisk af webudviklere på bekostning af hjemmesidens tilgængelighed og brugervenlighed. Før man anvender JavaScript til at løse en opgave, er det derfor vigtigt, at man sikrer sig, at JavaScript også er det korrekte værktøj.

Når man bruger JavaScript på sin hjemmeside bør det som tommelfingerregel kun bruges til at understøtte allerede eksisterende funktionalitet, således at brugere uden javaScript også kan anvende siden. At kode sine scripts således kaldes unobstrusive JavaScript

Et godt eksempel på understøttende funktionallitet er validering af formulardata. Formulardata skal altid valideres backend, da det er det eneste sikre. Men for at hjælpe brugeren til en hurtigere sagsgang, kan det være en ide også at validere data frontend via JavaScript. Så er brugeren fri for at skulle afvente serverens svar, blot for at få at vide, at hun har glemt en e-mail-adresse eller lign. - det kan klares med det samme, inden formularen afsendes.

Når man bruger JavaScript til internetbaserede systemer er sagen nogle gange en anden. Typisk kender man målgruppen for sit system godt og kan derfor målrette den deres behov.

God rådgivning = godt resultat

Når en kunde henvender sig til os med et problem, som ønskes løst med JavaSscript, gennemgår vi altid sagen sammen med kunden. Vi stiller de afklarende spørgsmål, så vi sikrer, at løsningen vitterligt skal baseres på JavaScript.

Læs artiklen om unobstrusive JavaScript, såfremt du ønsker at vide om korrekt brug af JavaScript.

© 2006 - 2023 Resource it ApS
71 99 37 51 ·
Medmindre andet er angivet, er alle priser ekskl. moms.
Valid XHTML 1.1 | Valid CSS 2