Forsiden Søg Kontakt os Sitemap Til toppen

Virker backuppen, den dag uheldet er ude?

Det er uhyre vigtigt at have en god backupløsning. Desværre viser det sig ofte først, at backuppen er utilstrækkelig når det er for sent.

En backup bør derfor løbende kontrolleres, testes og vedligeholdes.

Vi har set mange eksempler på backupløsninger, som viste sig ikke at kunne genskabes - her er et par ting, virksomheder bør være særligt opmærksomme på:

 • At alle relevante data er med på backuppen
  En hyppig fejl er, at vigtige data mangler. Nogle gange skyldes dette, at virksomhedens brug af serveren har udviklet sig, siden denne blev installeret, men at backup-systemet ikke sideløbende er blevet vedligeholdt og udbygget. Andre gange har virksomheden forsøgt at spare penge ved at udelade foldere, de ikke troede var essentielle, fra backup-systemet - desværre forekommer det, at data i disse foldere er langt vigtigere end antaget.

 • At fil-attributter bliver bevaret
  Typisk en overset detalje. Nogle applikationer kan ikke fungere, hvis fil-attributterne på deres datafiler bliver ændret. Hvis der er mange filer eller programmet er meget obskurt, kan det være problematisk at rette op på. Som minimum forsinker det restore-processen betydeligt og det er ofte kilde til ubehagelige overraskelser flere dage efter, man troede, alt var i orden igen.

 • Slidte backupmedier
  Specielt bånd-backup er udsat på dette punkt, og man kan ikke stole på, at alle fejl bliver opdaget af backup-systemet. Det hjælper at køre med verify, men uanset er det vigtigt ikke at presse mediernes levetid til det yderste - skift hellere ofte, selv om det er lidt dyrere.

 • Slidt backupudstyr
  Her er det heller ikke smart at presse levetiden til det yderste.

 • Imagebackup som supplement
  En god måde at øge sikkerheden på er at lave en image-backup af alle serverens diske engang imellem. Dette kan gøre restore-processen langt hurtigere og mere smertefri. Et populært produkt til dette er Norton Ghost, men vi har blandede erfaringer med at genskabe images lavet af dette program, og har derfor udviklet et alternativ. Imagebackup kunne eksempelvis udføres, hver gang der bliver lavet ændringer ved serveren, eller mindst en gang hvert halve år.

Det er dog ikke nok at tage backup med jævne mellemrum og være opmærksom på ovenstående: Ind imellem skal denne backup også testes. Denne test skal helst være en praktisk test, hvor en stikprøve af de genskabte data anvendes i praksis.

© 2006 - 2023 Resource it ApS
71 99 37 51 ·
Medmindre andet er angivet, er alle priser ekskl. moms.
Valid XHTML 1.1 | Valid CSS 2